Google+

Himmerland Kylling

Ingen kommentarer

Promovering af lokale producenter på en ny måde – med ambassadørfamilier

stor hel kylling

Ambassadørkampagne for Himmerland kylling startede oprindeligt ud som en sampromotion mellem i-factor, Himmerland Kylling og Lammefjord Grønt – siden blev producentlisten udbygget med produkter fra Mad&Folk, Gourmet.dk, Naturmælk og Skærtoft mølle.

Hensigten med kampagnen var at få sat fokus på lokale, danske produkter, og lade dem blive afprøvet i nye sammenhænge og med nye kombinationsmuligheder hjemme i forbrugerens egne rammer, så virksomhederne får brugbar feedback tilbage fra forbrugerne og deres venner/familie. Sekundært er det naturligvis at få skabt omtale omkring produkterne. Som en af ambassadørerne udtaler: ”Jeg kendte ikke Naturmælk, men nu vil jeg helt sikkert købe det”. Samtidig fik ambassadørerne medsendt en beskrivelse af produkternes ophav, historie og ikke mindst hvor de kunne købe det bagefter. Vi spurgte derefter ind til deres holdninger omkring produkterne med lokale stednavne og vi fik bl.a. dette svar fra en af ambassadørerne: ”Det gav faktisk en dejlig følelse af behag ved at bruge lokale leverandører, da det er vigtigt at støtte op om de virksomheder som leverer gode råvarer. Når en producent slår sit navn fast på sine produkter, så virker det mere seriøst og giver en fornemmelse af god kvalitet, hvilket jo ikke bare var en fornemmelse, for det var virkelig super skønne råvarer”.

Ud over at ambassadørerne kunne dele oplevelsen med familie og venner har de løbende kunne følge med i ambassadørkampagnen på Consumer-labs Facebook side og flere af deltagerne har uploadet deres egne billeder Facebook. Vi opfordrede familierne til at bruge resterne fra måltidet til en ny ret, og det var der nogle enkelte der benyttede sig af og sendte billeder og opskrift til os eller postede på Facebook.

– 23 personer blev udvalgt som ambassadører, og de skulle hver især tilberede og servere et måltid mad for 8-10 familie/venner.

– Hver ambassadør fik tilsendt to store Himmerland kyllinger, coleslaw og rodfrugtblandinger fra Lammefjord grønt, en pose perlebyg fra Skærtoft mølle, fløde og creme fraise fra Naturmælk, Sennepsmarinade og tyttebærchutney fra Nordisk Køkken (forhandles hos Mad & Folk) samt både rød- og hvidvin fra Gourmet.dk

Print Friendly