Google+

Vi har netop i samarbejde med firmaet Navigators afsluttet et større turistopgave for Midtjysk Turisme – med det formål at afdække de smagsoplevelser, der findes i turismen, både i Region Midtjylland men også resten af landet og internationalt. Som noget nyt har vi brugt den digitale opslagstavle Pinterest i vores online desk research, så vi hele tiden har haft et visuelt billede og beskrivelse af de steder og oplevelser, som vi fandt på nettet. Det har fungeret som et rigtig godt redskab og ikke mindst er det ikke så statisk som en færdig bruttoliste eller rapport, og derfor har det været muligt for Midtjysk Turisme at arbejde videre med de forskellige opslagstavler (boards) efterfølgende og vi er glade for at have givet redskabet til brug som formidlingsdeling videre.

Skærmbillede 2013-06-27 kl. 09.08.51

Overleveringen af resultaterne fra undersøgelsen foregik i torsdags d. 2o juni med en præsentation, der udgør selve rapporten samt fire artikler, der løbende vil blive udsendt gennem Midtjysk turismes nyhedsbrev – ud til de arrangører, der forhåbentlig skal få gavn af resultaterne, best practise og ikke mindst ideer til nye koncepter for smagsoplevelser.

Turistprojektet har vi været i gang med hele foråret, og vi har udover omfattende desk research foretaget både interviews og en spørgeskemaundersøgelse, som har været med til at danne grundlag for resultaterne. Vi fandt blandt andet, at Danmark har rigtig mange gode tilbud, især markeder, messer og ture med smagsoplevelser, men at de ikke bliver målrettet de udenlandske turister eller mod børn, og her kan der ligge et større potentiale, ligesom vi også ser at der er et potentielt marked for madentusiaster – de såkaldte Foodies, som gerne vil betale for at få en autentisk madoplevelse, hvor man enten selv er meget involveret oplevelsen eller er del af et mere intimt fællesskab.

[instapress tag=”foodtourholstebro” piccount=”3″ size=”180″ effect=”0″]

Som en perfekt afslutning på projektet var vi samme dag inviteret med som “smagsdommere” på en test af en Fødevare-oplevelselsestur arrangeret af Madlandet i Vest og Erhvervs -og Turismeudvikling i Holstebro Kommune. Turen gik i bus rundt til 5 af de 8 fødevareproducenter, der i løbet af sommeren skal tage imod turister fra hele landet. Ideen er, at turisten  besøger de forskellige gårde og landmænd og hører deres historie og ser hvordan råvarerne kommer fra jord ti bord. Turen afslutter nemlig med at alle deltagere tilbereder et måltid sammen med en kok, ud fra de råvarer der tages med hjem fra hvert gårdbesøg. Vi tog løbende billeder af turen og delte det på Instagram med hashtagget #foodtourholstebro og det er de billeder der vises ovenfor. Den sidste del med kokken nåede vi ikke med til, men vi er spændte på at se konceptet folde sig ud henover sommeren.

Avis_turisttur

Holstebro Dagbladet var også med på turen – Her er vi foreviget mens vi ledte efter jordbær.

 

Print Friendly, PDF & Email

Trackbacks

  1. […] andet er beskrevet på Business.dk.  Meget aktuelt, da jeg selv lige har afsluttet et større turistprojekt i-factor, med fokus på smagsoplevelser i […]

Speak Your Mind

*

Website Apps