Google+

madklub

Vi har allerede ’spist’ den første måned af 2014, men kan da stadig nå at reflektere lidt over ’det nye sorte’ ifølge flere trendfolk – nemlig mad i et sanseligt fællesskab.

Det er nu blevet hipt at organisere fællesmiddage og fællesskaber omkring måltidet, maden og nydelse – i madklubber. Madklubber er igen blevet populære i danskernes hverdag, hvor hyggelige og uprætentiøse fællesspisninger letter byrden for den enkelte familie. Maden og måltidet er på den måde blevet den perfekte anledning til at mødes, fordi vi alle sammen skal have mad på bordet hver dag.

Hmmm – nyt? Tænker jeg!

Da jeg læste på universitet for 30 år siden var det også populært med madklubber – måske ikke fordi det var hipt, men mere som en afveksling i menuen – spaghetti og cocktailpølser kunne godt blive lidt kedelig i længden.

Jeg kender en del, der stadig dyrker madklub-konceptet, og har gjort det i mange år med udgangspunkt i et andet fællesskab, som f.eks. børn i samme skoleklasse. Fælles for dem alle er, at det er meget velfungerende fælleskab, der er ukompliceret, komfortabelt, enkelt, langsomt og meningsfuldt.

Det nye er måske i virkeligheden, at man nu kan få hjælp til at planlægge og administrere sine madklubber – ja, det bliver nærmest en form for dating blandt ligesindede madentusiaster.

Et rigtigt godt eksempel på dette er Madklub.dk, som SuperBrugsen står bag. De skriver selv om Madklub.dk:

Med Madklub.dk skal det nemlig blive nemmere at koordinere aftaler med dine madklubber. Du kan danne madklubber ved at invitere dine venner pr. mail og via Facebook, mens du også igennem Madklub.dk kan danne nye bekendtskaber at oprette madklubber med. Samtidigt byder Madklub.dk også på madinspiration fra TV-kokken, Carsten Kyster, og madbloggerne, Valdemarsro og Grydeskeen.

Læs mere om Madklub.dk og bliv måske inspireret til at danne en ny madklub.

Maden bliver også mere sanseligt, når vi handler den i fremtiden. Vi vil nemlig gerne opleve mere, når vi skal skaffe råvarer til maden, der måske skal serveres i madklubben, og derfor kommer vi til at se nye butikskoncepter vokse frem. Et fantastisk eksempel er butikken Landmad.dk i Grenaa.

Læs også Landmad.dk – nyt butikskoncept.

Se indslaget fra TV2 øst 
 

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Website Apps