Google+

Landmad14 246 (2)Jeg kender en landmand – eller det er jo i virkeligheden en landkvinde, der mener det skal være nemt at finde de lækre lokale produkter uanset hvor i landet, man bor. Hun hedder Louise Dolmer, og hun har startet Landmad, der er et helt nyt koncept med planer om 50 lokale købmandsbutikker med tilhørende lokale webshops.

Det sidste år har Louise Dolmer solgt varer for 20 lokale producenter på Djursland i sin egen butik Landmad-butik til stor glæde for alle dem, der er kommet forbi Grenå. I butikken finder man alt fra æblemost og honning til nabogårdens svinekød og hendes egne og husbondens limousinebøffer og sorte havregryn. Og man kan ovenikøbet nyde alle lækkerierne i den dejlige café – eller nu om lidt den hyggelige gårdhave.

Forbrugerne elsker lokalt

I maj 2014 offentliggjorde Forbrugerrådet TÆNK resultatet af en undersøgelse, afdækker danskernes erfaringer og oplevelser med lokale fødevarer. Nogle af konklusionerne er:

  • Over 75% af de danske forbrugere vil købe flere lokalproducerede fødevarer, hvis tilgængeligheden bliver bedre!!
  • Hele 67% køber lokalproduceret fødevarer fordi de gerne vil støtte de lokale producenter!!
  • Kvalitet, friskhed og smag er de væsentligste grunde til at forbrugerne handler lokalproducerede fødevarer!!
  • 60% svarer, at det giver dem øget glæde at købe lokalproduceret fødevarer!!
  • 49% handler lokalproduceret i gårdbutikker og 40% i specialforretninger!!
  • Næsten halvdelen (48%) angiver, at de i nogen eller høj grad er villig til at betale ekstra for at få lokalproduceret fødevarer!!

Nyt koncept

Jeg har selv været involveret i flere forskellige projekter, hvis formål for alles vedkommende har været at fremme tilgængeligheden af de lokalproducerede fødevarer. Jeg må indrømme, at Landmad-konceptet er det mest gennemførte og veltilrettelagte koncept, jeg har set til dato, og jeg synes det er fedt, at have været med i dele af processen.

Planen er at etablere 50 butikker og lokale webshop fordelt i hele Danmark fra Skagen til Gedser og samtidig servicere de lokale restauranter og storkøkkener med lokale råvarer med udgangspunkt i franchising.

Franchise som forretningsform bygger principielt og holdningsmæssigt på parternes kollektive ønske om at samarbejde om udvikling til fælles bedste, og det stemmer rigtig godt overens med hele grundideen i Landmad, mener Louise.

Du behøver ikke at vente

Er du en af de 75%, der egentlig gerne vil købe flere lokalproducerede fødevarer, hvis de var mere tilgængelig, så behøver du ikke at vente til der dukker en Landmads butik op i dit lokalområde – du kan nemlig allerede nu handle i Landmad, og få fingrene i alle de skønne lokale produkter – tjek ud her på Landmadsbutik!

Besøg også hjemmesiden – måske du skal have din egen Landmad Butik 🙂

Landmad er fyldt med oplevelser – se nogle af dem her på Instagram

Læs også – Lokale Smagsoplevelser!

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Website Apps