Google+

Hvad er (kage)tendenserne i tiden?

Skærmbillede 2013-04-19 kl. 14.37.37

For nylig blev jeg interviewet til Kristeligt Dagblad – omkring kager og tendenser i samfundet. Kort fortalt handler artiklen om den store kageinteresse vi dyrker i vores hjem og på kurser – samt den store interesse for kageprogrammer på TV, og hvordan det også hænger sammen med et stadigt fokus på sundhed. Jeg fik mulighed for, at fortælle, hvorfor jeg mener tendensen er så stor, og omkring den dobbeltydighed der ligger i at ville signalere hjemmebag, god tid, overskud og samtidig sælges der stadigt flere færdiglavede kage(mix) i landets supermarkeder. Artiklen tager udgangspunkt i cup-cake kurser, som i mine øjne forlængst er blevet mainstream! De såkaldte firstmovers er ovre de volumiøse kager og satser på mere simple kager og det gode håndværk – som citronfromagen – helst med æg fra høns fra egen have og mormors gamle opskrift, der er gået i arv.  Denne tendens gælder i øvrigt ikke kun kager – men generelt i fødevarebranchen. Netop nu har vi i i-factor afsluttet en ambassadørkampagne som netop har til formål at udbrede kendskabet til lokalproducerede fødevarer og historien – læs mere her.

Vi søger det lokale

Vores mad skal gerne signalere, at det har en lokal oprindelse – eksempelvis kylling fra Himmerland, grøntsager fra Lammefjorden, mel fra Skærtoft mølle (eller endnu bedre er naturligvis baghaven) – og her passer de amerikanske cupcakes ikke helt ind. Og desuden er det bare ikke moderne at leve i askese, så ja, vi skal være sunde og dyrke motion, men vi skal OGSÅ kunne spise en kage – bare vi kan sige, vi selv har lavet den, ik!

Citronlagkage_stor__b468m

Journalist Else Marie Nygaard havde fundet frem til i-factor gennem et blogindlæg omkring netop kager og autencitet, skrevet efter et nostalgisk gensyn med min barndoms kiksekage på en café i Aarhus og derfor skrev jeg en artikel om autencitet og fødevarer. Indlægget er lige her:

Artiklen “Vi dyrker skaberglædens søde side” blev bragt i lørdagsudgaven d. 13. april, til sektionen “Liv&Sjæl.”

Læs den her: Kage_artikel_Kristeligt_Dagblad

Print Friendly, PDF & Email

Trackbacks

  1. […] beskrevet i indlægget om kagetendenser,der havde baggrund i vores medvirken i en artikel i Kristeligt Dagblad, så er der prestige i at […]

Speak Your Mind

*

Website Apps